Otvorena nova klanica kompanije “Koteks”

Bez autora
Mar 11 2012

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović otvorio je danas u Surčinu novu klanicu u okviru mesne industrije “Koteks” kompanije “Interkomerc”. U novu klanicu investirano je deset miliona evra, a tokom 2011. godine u “Koteksu” je 100.000 svinja i 14.000 goveda prerađeno u meso i mesne prerađevine. U novu klanicu kompanije “Interkomerc” ugrađena je oprema koja obezbeđuje kapacitet 1.000 grla svinja i 200 grla junadi u jednoj smeni što je pet puta više nego do sada. Mesarska industrija "Koteks" zapošljava 200 radnika, a kompanija poseduje niz sertifikata, među kojima je HACCP i HALAL. Početkom ove godine “Koteks” je dobio i izvozni broj za tržište Ruske Federacije i zemalja Zajednice nezavisnih država. Kompanija je dobila i sertifikat za izvoz u EU.

Otvorena nova klanica kompanije “Koteks”Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović otvorio je danas u Surčinu novu klanicu u okviru mesne industrije “Koteks” kompanije “Interkomerc”.

U novu klanicu investirano je deset miliona evra, a tokom 2011. godine u “Koteksu” je 100.000 svinja i 14.000 goveda prerađeno u meso i mesne prerađevine. U novu klanicu kompanije “Interkomerc” ugrađena je oprema koja obezbeđuje kapacitet 1.000 grla svinja i 200 grla junadi u jednoj smeni što je pet puta više nego do sada.

Mesarska industrija "Koteks" zapošljava 200 radnika, a kompanija poseduje niz sertifikata, među kojima je HACCP i HALAL. Početkom ove godine “Koteks” je dobio i izvozni broj za tržište Ruske Federacije i zemalja Zajednice nezavisnih država. Kompanija je dobila i sertifikat za izvoz u EU.

Ministar Petrović je podsetio da su nedavno ukinute dažbine za uvoz stoke za dalji tov u zemlji i da će kompanije moći da koriste subvencionisane kredite sa kamatnom stopom od šest posto godišnje u vrednosti do 500.000 evra. Prošle godine iz Srbije izvezeno 1,5 miliona tona kukuruza, prethodne dve godine dva miliona tona i te količine trebalo bi da završe u proizvodnji mesa, naglasio je ministar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik